Glopolis: Mapa prevence plýtvání potravinami
Členská organizace Glopolis vydala nové číslo měsíčníku MaPPP,jehož ústředním motivem je tentokrát voda.
Dubnové vydání MaPPPu je speciálním monotématickým číslem zaměřeným na plýtvání vodou, protože v každém jídle se skrývá velké množství vodních zdrojů použitých na produkci jednotlivých plodin a ingrediencí. Toto číslo se proto zaměřuje na čísla, která tento fakt nejlépe ilustrují. Mimo jiné se dozvíte, že každý člověk denně spotřebuje kolem 3800 litrů „virtuální vody”, a dočtete se, jak se vypočítává ekologická vodní stopa. MaPPP Vám také představí aktivitu Střední školy potravinářské ve Smiřicích, kde podle odhadovaného modelu spotřeby naplní vyhozené potraviny 5000 popelnic každý rok.
Více informací naleznete v novém vydání MaPPP zde.
Sdílejte své myšlenky!