CzechEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Mapa prevence plýtvání potravinami

Mapa prevence plýtvání potravinami

Členská organizace Glopolis vydala další číslo měsíčníku MaPPP.

Můžete si přečíst například článek o označování trvanlivosti a kvalitě potravin. Označování potravin daty spotřeby je jeden z hlavních důvodů, proč se plýtvá jídlem. Pouze třetina z nás zná rozdíl mezi minimální trvanlivostí a datem spotřeby. Až 20% potravin v domácnostech zbytečně končí v koši právě kvůli pomýlení v datech. Minulý rok na půdě Rady EU padl návrh, aby nutnost uvádět na některých výrobcích datum trvanlivosti úplně vymizela. Například u kávy nebo těstovin to zkrátka není nutné. Taková výjimka už platí u hrstky potravin, například u cukru, soli, octa, vína a další. Jsou obavy, že by takový návrh mohl mít negativní dopad na kvalitu či bezpečnost potravin, oprávněné?

Dále se dočtete například o výrobě piva z chleba nebo o tzv. chytrých lednicích.

Kompletní newsletter si můžete přečíst zde.

Sdílejte své myšlenky!

Kontakt

České fórum pro rozvojovou spolupráci Vladislavova 1460/12, 110 00 Praha 1

  1. +420 222 522 480
  2. info@fors.cz
  3. IČ 71010114

Sdílejte tuto stránku

Kalendář akcí

Přihlaste se k odběru novinek

Prosím, doplňte číslici (Ochrana proti SPAMu)
{captcha}

Copyright ©2016 | FoRS